Referat fra smagning 27. januar 2006

Referat fra årets første smagning den 27 januar på Cafe Sommerfuglen.

Ã…rets første smagning blev startet med en vis form for pragt som beskrivelsen "Cask De luxe" indikerer.

Kasseren Lars Henriksen præsenterede den ny bestyrelse og sammen med Peter Bjørndal vores nye Tastin Master, gennemgik de sammen aftenens smagning.

"¢ Arran Margaux, 65,1% (Islands)
"¢ Highland Park "“ Gordon & MacPhail 1991, 59,0% (Islands)
"¢ Glynelish – Gordon & MacPhail 1990, 57,6% (Highland)
"¢ Abelour A'bunadh, 59,5% (Speyside)
"¢ Laphroaig 10års, 51,7% (Islay)
"¢ Connemara, 58,9% (Irish)

Alle whisky i Cask Strenght og som vanen tro var der en konkurrence med 2 hele sider, den ene side med smagsnoter som vi har set og løst det før med store glæde.

Der blev spurgt lidt løst og fast om Cask Whisky. Et spørgsmål gjorde sig dog bemærket ved at have næsten ingen rigtige svar, nemlig; at man i gamle dage (før 1740 da hydrometeret blev opfundet) testede om whisky var whisky ved at hælde det i krudt og sætte ild til, sagde det boom var det 100 proof på at det var whisky, det har siden vist sig at være ved ca. 50% alkohol styrke.

Smagsnoterne viste sig grundet de specielle typer whisky denne gang at være i både øst og vest og referencerne som alle var fundet på Internettet var ikke meget bedre.

Der blev gået til konkurrencen og smagningen med stor iver også af vores gæster hvoraf vi fik et livstidsmedlem og 2 nye medlemmer, ikke dårligt.

De godt 20 fremmødte deltagere indtog et kyllingbryst med rodfrugter (kartoffel og fennikel) og lidt af det gode øl inden selve smagningen, en udemærket let bund.

Alt i alt endnu en vellykket aften hvor mange fik smagt noget som man ikke har smagt før samt udvidet sin viden om whisky.
Bestyrelsen takker alle deltagere og nye medlemmer for en god start på en ny sæson.

0 Responses to “Referat fra smagning 27. januar 2006”


  • No Comments

Leave a Reply