Referat af Single Malt Whisky smagning den 27. august 2010 i CMWTS

Så var der igen Single Malt smagning i de bløde røde stole på Cafe Den Røde Hund "“ nu kalder jeg det altså klubbens stamsted…

Hele 18 var tilmeldt smagningen, men henad onsdag/torsdag/fredagen kom der et par afbud "“ ja, faktisk hele 6 stk., som jeg så nåede at framelde maden. Og på selve aftenen havde vi også 2, som desværre ikke nåede frem, så vi var kun 10 mand (m/k) høj, men havde indkøbt til 18 "“ sweet!

Aftenens "nye whisky" var Bruichladdich X4+3 "“ / 3 Year Old, unchilled filtered
X4 står for at whiskien er 4 gange destilleret, hvilket er ret specielt "“ normalt destilleres en single malt 2 gang, og så kom nogle af dem med 3 gange… men med denne Bruichladdich var vi altså oppe på hele 4 gange!
Man vil normalt sige, at jo mere den destilleres, des renere er spiritussen.. og dermed også mindre smag eller? Men stills'ene ved man også har betydning for smagen, så måske gav det noget… ja, det var med denne viden vi først smagte på denne unge Bruichladdich.
Hvis jeg skal springe direkte til "dommen".. ja, så var denne unge whisky simpelthen for ung..og den blev faktisk "kåret" til aftenes "ikke så gode whisky" "“ personligt synes jeg ikke den var dårlig, men heller ikke et hit "“ og absolut mere speciel at smage end et brag.
Der er en del af den tilbage, så der er lidt til dem, der kommer til sjat-smagningen i november…

Aftenens smagning og quiz blev igen sammensat af undertegnede, og denne gang skulle vi kun forbi 2 whisky-distrikter "“ Islay og Speyside.
– Aberlour A’bunadh / Batch 31, uden alder
– Macallan 12 Year Old / Sherry Oak
– Cragganmore 1993 / Distillers Edition, 14 år
– Bowmore Tempest / 10 Year Old
– Port Askaig / Cask Strength, uden alder
– Glenfarclas 15 Year Old

Cragganmore 1993, Macallan 12 Year Old, Aberlour A’bunadh og Bruichladdich X4+3


Port Askaig, Bowmore Tempest og Glenfarclas 15 Year Old

Alt i alt en rigtig dejlig smagning med både lidt røg og lidt sherry…

Vinderen af smagningen blev Henrik Ejsing, dog med en stærk "runner up" i Lars Buur, som havde 4 ud af 6 smagsnoter matched til den rigtige whisky!
Flot af begge!

Den bedste whisky på dagen lå faktisk delt mellem Aberlour A’bunadh og den spændende nye whisky fra Islay "Port Askaig" "“ klart 2 dejlige Single Malts, som vi kunne anbefale, og begge skulle der også være en lille sjat af til novembers sjat-smagningen..
/Niels

0 Responses to “Referat af Single Malt Whisky smagning den 27. august 2010 i CMWTS”


  • No Comments

Leave a Reply